Rodenbach Alexander nu permanent beschikbaar

Rodenbach Alexander werd oorspronkelijk in 1986, ter herdenking van de 200ste geboortedag van Alexander Rodenbach, medeoprichter van de Rodenbach brouwtraditie, gebrouwen. Op vraag van bierkenners bracht Rudi Ghequire, brouwmeester van Brouwerij Rodenbach, in 2016 een beperkte hoeveelheid Rodenbach Alexander op de Amerikaanse markt. De vraag om het bier terug te brouwen ontstond tijdens één van Rudi’s ‘Tours’ doorheen de Verenigde Staten waar Ghequire lezingen over ‘Rodenbach, Flanders Red Ale’ verzorgt. De terugkeer van Rodenbach Alexander zorgde voor heel veel positieve reacties, deze beperkten zich niet tot de US maar ook veel Belgische en Nederlandse bierliefhebbers lieten via sociale media van zich horen. Het brouwersteam wilde graag op deze vraag ingaan en bracht in 2016 en 2017 een Limited Edition Rodenbach Alexander 75 cl. op de markt. Op algemeen verzoek zal Rodenbach Alexander vanaf nu in 4 x 33 cl, 75 cl en beperkt op vat beschikbaar zijn. Een legende wordt zo terug tot leven gebracht.

Rodenbach Alexander is gebaseerd op Rodenbach Grand Cru* (*blend van 1/3 jong en 2/3 tweejarig op eiken houten foeder gerijpt bier) die wordt gemacereerd met zure kersen (5,6 % vol/alc.).” Ik ben er trots op om te zeggen dat dit een van de mooiste fruitbieren is dat ik ooit heb gebrouwen, met een uniek uitgebalanceerde zure- zoete smaak, fruitig kriekaroma en een complexe afdronk.” aldus brouwmeester Rudi Ghequire.

Rodenbach FruitAge de ideale instap-Rodenbach

Rodenbach Fruitage werd voor het eerst in de US gelanceerd. Wegens het grote succes en de vele positieve reviews wordt het nu ook op de Belgische markt gebracht. Rodenbach FruitAge is een kwalitatief fruitbier dat door zijn fruitige smaak de ideale instap-Rodenbach is.

Rodenbach FruitAge is een lekker verfrissend fruitbier met een matig alcohol gehalte (4,2 % vol/alc.), het wordt gemaakt uit jong bier, tweejarig hout gerijpt bier en rode vruchten. Dit uitgebalanceerd fruitbier is fruitig en zachtzuur, de ideale instap om later de rijpere bieren van Rodenbach te ontdekken! Dit bier werd in 2015 en 2016, op de World Beer Awards, gelauwerd met een ‘Gold Award’ en als “World Best Fruit Flavoured Beer”.